Pàgines

diumenge, 13 de març del 2016

QUARESMA

A l'escola ja hem començat a treballar el temps de Quaresma, unes setmanes prèvies a la gran Festa de la Pasqua que ens serveixen per reflexionar i aprofundir en els valors cristians.

A grans trets, els objectius per aquesta Quaresma són:
-Conèixer que va passar a Jerusalem fa 2016 anys.
-Crear espais de reflexió per portar al nostre present la història de Jesús.
-Extendre els aprenentatges de vida que ens aporta la Quaresma ( moment de revisió de vida, de renovació. Resurrecció i Pasqua = a Canvi).
-Descobrir el significat de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús (Entrega i màxim exemple d'Amor).

La primera setmana amb el tema de fons de les temptacions, hem treballat valors com l'esforç i la constància. Aprendre a aturar-nos i reflexionar abans d'actuar, a ser reflexius i no reactius.

La segona setmana amb el tema de fons de la transfiguració, hem treballat la pregària, l'oració i l'alegria. Aprendre a anar sempre amb un somriure i encomanar la felicitat.

La tercera setmana amb el tema de fons del sacrifici, hem treballat la importància de donar una segona oportunitat, la confiança. Aprendre a tenir sempre una ma oberta per ajudar als que ho necessiten.

La quarta setmana amb el tema de fons del Fill pròdig, hem treballat l'amor incondicional. Aprendre a tenir un cor molt gran i estar sempre disposats a estimar.

La cinquena setmana amb el tema de fons de la Dona adultera, hem treballat el perdó. Aprendre a perdonar als altres i entendre que perdonar també és un bé per a nosaltres mateixos.

Esperem que aquest temps de Quaresma ens serveixi a tots per reflexionar, renovar-nos i ser millors persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada